Како да се користи електричен производител на пуканки

2021-07-17

1. Приклучете го кабелот за напојување и вклучете го прекинувачот „осветлување за зачувување на топлина“. Во тоа време, сијалицата и цевката за зачувување на топлината под производителот на електрични пуканки почнуваат да работат.

2. Вклучете го прекинувачот за "греење" ипроизводител на електрични пуканкиќе започне да работи. Загрејте го првиот сад за 5 минути.

3. Вклучете го „ротирачкиот“ прекинувач, ставете 50 грама кокосово масло во тенџерето, потоа ставете 100 грама пуканки и покријте го садот. Времето да се стави шеќерот е да се стават подготвени 50 грама шеќер пред првиот звук на пукање.

4. Обично прекинувачот за "греење" може да се исклучи кога капакот напроизводител на електрични пуканкисе крева со голема количина пуканки.

5. Кога звукот на пукање „пукнатина“ се менува од брзо во бавно, на еднаш на секои две секунди, можете да го исклучите прекинувачот „ротација“, да го подигнете капакот на садот до горниот дел на магнетот и потоа да ја држите рачката напроизводител на електрични пуканки with your left hand Rotate 90 degrees to the left to slowly pour the popcorn in the pot to the bottom of the производител на електрични пуканки.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy